Echt gezellig! - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van TimonAukeRedmar LelyBoereHaan - WaarBenJij.nu Echt gezellig! - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van TimonAukeRedmar LelyBoereHaan - WaarBenJij.nu

Echt gezellig!

Door: Timon

Blijf op de hoogte en volg TimonAukeRedmar

31 Januari 2008 | Nederland, Nijmegen

Vanavond zijn Auke en ik op bezoek bij een goede Nederlandse vriendin. Je kunt aan haar best wel zien dat ze Nederlands is en niet Frans ofzo. Ze komt oorspronkelijk uit Hardenberg, dat ligt in het noorden van Nederland. Maar ze is ook weer niet zo Nederlands dat er helemaal geen buitenlandse muziek klinkt vanavond. Nee, zij heeft best wel een prettig diverse smaak. Maar, wat blijkt: de radio staat aan! Echt fijn zeg, die Nederlandse radio.

De sfeer is ondanks de drukte heel gezellig! Zo af en toe wordt onze vriendin gebeld, onder andere door haar vriend die slaapproblemen heeft, die heeft het vast ook heel druk. Hij heeft morgen een tentamen, maar wil de hele nacht TV kijken en taxi rijden, zegt ze. En dat maakt het dan lastig als je 's morgens een tentamen hebt!

We spelen een spelletje, onderbroken door 't telefoneren en door Auke, die een zenuwplasje doet voor hij zijn anti-bioticum gaat slikken. Hij roert de pil met een lepeltje door het glas water. Dat is natuurlijk beter dan in één keer zo'n pil doorslikken! Waar het middel naar ruikt is nog onderwerp van discussie terwijl de blonde reiziger de beker leegdrinkt.

De gastvrouw kan vreselijk goed spelletjes spelen, ze is een fanate! Ik houd de punten bij, maar zij houdt ze los daarvan ook bij, raar. Zal wel iets Hollands zijn. Ze is ook aan het winnen en schept daar over op. Hoort dat erbij hierzo vraag ik mij af terwijl ik de strafpunten aanvaard..

Na 2 uur hebben we het wel gezien. Zo gezellig is ze ook weer niet. Op naar huis!

• 31 Januari 2008 - 23:01

Maria:

Wat een geweldige avond. Had ik daar maar bij kunnen zijn!

• 01 Februari 2008 - 10:30

Heleen:

Daar sluit ik me bij aan.. Himmellieb, wat maken jullie toch veel mee! Ik ben jaloers!

• 01 Februari 2008 - 11:50

Jelte:

sjonge jonge wat een belevenissen.
    De slaapproblemen bleken mee te vallen. 6 uur dr uit en fit als een hoentje!

• 01 Februari 2008 - 14:54

Ons Moeder:

Kinders,
    Wat ben ik blij dat jullie dit weekent niet thuis komt. We komen tijd tekort. Gisteravond en vannach begon vastelaovond al met alle vrouwen van de club. Dus bij Lowieke kon er bekant geen vrouw meer in of uit, zo vol was de zaal. De Tiroler kletsmajoors waren weer keigoed, nog fijner als vorig jaar. Er zat er ene bij, die leek wel wat op Auke, maar dan iets korter.
    De komende dagen moet jullie ons maar niet bellen. Wij gaan vanavond butsen in de boling en morgen na de optoch weer naar Lowieke. Waar ons vader dan is wit ik ook niet. Met de mannen vant biljart trekken ze naar Oeteldonk en kommen pas maandag weer int dorp.
    Jullie weet, wij zijn er even niet!