Eten en drinken - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van TimonAukeRedmar LelyBoereHaan - WaarBenJij.nu Eten en drinken - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van TimonAukeRedmar LelyBoereHaan - WaarBenJij.nu

Eten en drinken

Door: Auke

Blijf op de hoogte en volg TimonAukeRedmar

08 Februari 2008 | Nederland, Nijmegen

Vandaag ben ik met 2 Nederlandse vrienden van Nijmegen naar Utrecht gereisd. Maar voordat we aan deze trip begonnen, hebben we eerst wat gegeten in een Italiaans restaurant in de binnenstad van Nijmegen. De Nederlandse keuken is namelijk zo slecht, dat restaurants hier over het algemeen gebruik maken van buitenlandse keukens. Voor het eten bestelden wij alledrie een biertje. Hoewel het ook een ongeluk zou kunnen zijn geweest, leek het erop dat de personeelsleden van het restaurant ons op een speciale manier welkom wilden heten; 2 van de drie biertjes werden over onze tafel heen gegooid en daarbij werd 1 van mijn vrienden behoorlijk nat. Een bijzondere traditie. Voor deze biertjes hoefden we echter niet te betalen; er werden nieuwe, gratis biertjes voor mijn vrienden gehaald. Het personeel zag er de humor wel van in. Daarna bestelden we ons eten en dit werd vrij snel opgediend. Mijn pasta was erg onhollands, net als de pizza's van mijn kameraden, maar het was zeker lekker. Daarna zijn we naar het station gelopen, alwaar we bij de lokale supermarkt (Albert Hein To Go) nog even een biertje hebben gekocht (Grolsch en Heineken zijn hier bekende merken). Daarna zijn we met de trein naar Utrecht vertrokken. Je kunt hier goed zitten in de trein, maar in de coupe hoor je de hele tijd een beetje een vreemd geluid, ongeveer zo:

'vuuuuuuuuuuuuwiiiiiiiiiivuuuuuuuwiiiiiiivuuuuuuuuuuuuuuu' (enz.)

Na langs verschillende stations te zijn gereisd (waaronder Veenendaal de Klomp) kwamen we na ongeveer een uur aan in Utrecht. Utrecht is de vierde stad van Nederland en behoorlijk bruisend te noemen. Wij gingen stappen in een cafe genaamd 'De Witte Ballons', alwaar we een aantal oude bekenden tegenkwamen met wie we bier hebben gedronken. Daarnaast hebben we veel met hen gepraat. Het was gezellig!

Morgen vertrek ik voor 3 dagen naar Frankfurt (Duitsland), dus dan zal ik weinig interessants meemaken en hier ook niets plaatsen.

• 08 Februari 2008 - 10:45

Leanne :

Nou Auke wat een belevenissen!!
    T is wel duidelijk dat jullie de beste plek gekozen hebben voor jullie reis... Zucht haha

• 17 Februari 2008 - 22:55

Anne:

Misschien is het een optie eens een bezoek te brengen aan het nog veel bruisendere Amsterdam. Alhoewel jullie het wel als schokkend kunnen ervaren als station Veenendaal de Klomp jullie harten al sneller doen kloppen. In Amsterdam gaat echter het rode lampjes circuit op de schop door saneringen en het zou natuurlijk jammer zijn als dit interessante typisch Nederlandse fenomeen aan jullie voorbij zou gaan. Ik kan jullie eventueel geestelijk bijstaan als jullie de afreis aandurven!
    Wie weet tot in Amsterdam!

Groet,

Anne (toch alweer 14 jaar wonende te Amsterdam)

• 21 Februari 2008 - 17:26

Maria:

Is er echt niets meer gebeurd sinds 8 feb?

• 13 Maart 2008 - 10:18

Josien:

Tjonge wat een avonturen... maar hoe loopt het af?